0 til 50K på 21 dage…

Ok, det er så ikke helt korrekt, da det nærmere er fra at kunne løbe 20 km til at gennemføre 50 km trailløb.

Sidste år, da jeg var i en rimelig god form og styrke til lange løb, meldte jeg mig til Nort Coast Ultra 50K !
Fremover benævnt NCU50.

Corona ramte, løbet blev rykket til 2021 og efterhånden som vi nærmede os løbsdatoen og alt stadig var underlagt Corona-nedlukning, forventede jeg slet ikke at skulle løbe noget i første halvår af 2021.

Min formkurve var støt og roligt nedadgående, men dog ikke dårlig.
Jeg havde taget et par ekstra kilo på over jul og nytår, som blev siddende.
Og min motivation var temmelig lunken.

Pludselig kom der så en mail, at NCU50 alligevel ville blive gennemført !!!

Der var lavet forskellige måder at gennemføre det på, bl.a. at løbe via en gpx-fil på løbeuret, altså at løbe via anvisninger fra et kort på min Garmin.
Med den angivne periode for mulighed for at gennemføre løbet kunne jeg se, at det optimale for mig ville være fredag d. 26 marts.

Altså havde jeg 21 dage fra jeg læste mail’en, til at jeg skulle løbe de 50K.

Det ville give mig 20 dage til træning.

Simplificeret kom det så til at bestå af nogle dage, med to løbeture.
En kort morgentur og en længere tur om eftermiddagen.
Så en blok med længere eftermiddags-trailløb med rygsæk og ekstra vægt.
Dernæst længere ture med/uden rygsæk og en uge før selve løbet et 2 x 20K hård trailløb, fulgt af et længere løb, dagen efter.

Det har været vigtigt at holde hastigheden nede, men alligevel få en smule variation med noget fartleg undervejs og samtidig holde tilstrækkeligt meget af træningen i tempo-løbs puls-området, så jeg opbygger en pulje af overtræning uden overbelastning.

De sidste fire dage før løbet er så dedikeret til gå-ture og en enkelt let og kort joggetur, men grundet arbejdsomstændigheder er det allerede gået lidt galt og jeg har været for stillesiddende til at kunne udnytte den aktive restitution.

Værst er, at jeg desværre er nødt til at hente mit barn fra skole senest kl. 15 på løbsdagen, da hans mor tilsyneladende har noget arbejdsrelateret som er kommet i vejen.
Det gør at jeg er nødt til at flytte mit starttidspunkt fra kl. 08:30 til 06:30.

0630 som det seneste !
Hvis jeg er heldig at gennemføre på 6½ time, så er jeg færdig kl. 13…

Det tager 45 minutter at køre til startområdet oppe ved Asserbo, så det er noget med kl. 05:15 jeg skal op, mod 06:30, som var den oprindelige plan, med start klokken 08:00.
Det kommer til at give mig seriøse problemer med at få sovet korrekt og jeg ved at det betyder meget, som i rigtig meget, for hvordan min krop håndterer sådan et løb.
Jeg er ikke helt tilfreds og det stresser mig i forhold til løbet.

Ja, ja, det er jo ikke noget vigtigt, kun en selvvalgt leg at løbe det, men det er noget som kræver en del forarbejde og en vis mængde dedikation.
Så at få et benspænd fra ydre faktorer er hamrende irritende 🙁

Nu må jeg se hvordan det går.
Løbet starter i morgen klokken 06:30 og jeg føler mig hverken klar, eller udhvilet og er stresset for, om jeg kan komme til at hente min dreng i tide.