Danske soldater er af God Kvalitet, selvfølgelig.

En Ritzau nyhed, som absolut ikke er nogen nyhed, men hvis budskab burde gives de største overskrifter i de statslige Danske medier:

Taliban-ledere i Afghanistan har ofte svært ved at få sine folk til at slås mod danske styrker, der betegnes som særligt kompetente, siger bataljonschef.

Taliban er bange for de danske soldater i Helmand-provinsen.

Det fremgår ifølge den danske bataljonschef Kim Kristensen af kommunikationen mellem Taliban-ledere, der med jævne mellemrum bliver opsnappet af koalitionens styrker.

– De slår sig på danskerne. De er bange for danskerne. Og mange af deres ledere har faktisk svært ved at få deres folk til at kæmpe mod os hernede, siger han.

Ifølge Kim Kristensen nyder danskerne også stor respekt blandt samarbejdspartnerne, hvor især de engelske styrker anerkender den danske indsats.

– Englænderne er meget imponerede over vores indsats i de offensive missioner, vi gennemfører i øjeblikket. Det er hårde kampe, men vores folk klarer det utroligt godt, siger han.

Der findes jo desværre en hel del folk herhjemme, som har den besynderlige opfattelse, at Danske soldater er “Soldaterkammerater på manøvre”-typen.
Og så findes der desværre også mange, som er hjernevasket til at tro, at kun den Amerikanske prototype på højtråbende, selvfed, machohysterisk, ikke selvstændigt tænkende, 110% teknikafhængig, show-off Bøf af en soldat (stærkt hjulpet af Hollywood!), er det eneste rigtige.

Personligt er jeg træt af Amerikanske soldater, som bruger flere rescourcer på at skulle spille seje, rå og uovervindelige, end at benytte almindelig sund fornuft og omtanke.
Deres selvbillede er til tider ekstremt selvforherligende.
Og så er det, at de forundres hver gang de gives baghjul af Danske enheder…

Denne “Nyhed”, vil forhåbentlig få os alle til at se med større respekt på, hvilke kompetente folk det er vi sender ud.
Og sikre at de gives de bedst mulige rescourcer før, under og ikke mindst efter hver mission !

Til vores udsendte kan jeg kun sige:
Godt gået drenge !
I er gode og dygtige til jeres håndværk og har min dybeste respekt !!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.