DRs Medielicens er statsstøttet mafiavirksomhed

Mafiaen Sammenfaldende med, at det nu med 110% sansynlighed bliver “påtvunget ved fødsel” at alle SKAL betale medielicens til DR, uanset at DR hverken har opfundet radio, tv eller internettet og trods at DR kun udgør en lille del af danskernes daglige samlede mediebrug (Min påstand: DR lever stadig højt på “traditionen” fra de gamle dage, hvor DR havde absolut statsmonopol, og der er derfor en vis “træghed” før alle borgere er blevet vænnet fra…), så er der kommet lidt mere gang i debatterne omkring det rimelige og fornuftige i begrebet : Medielicens.

Tidligere skulle du betale hvis du besad et radio/tv-apparat indeholdende en tunerdel, uanset dennes beskaffenhed.
Statsmonopolets velmagtsdage.
Internettet spolerede det, da pludseligt alle med interesse i det, kunne lave blogs eller radioudsendelser eller tv.
Internettet befordrer det frie ord fra engagerede borgere !!!
Selv jeg kan komme til orde her på min blog, hvor jeg tidligere ikke ville ha’ haft en chanse for at DR ville lade mig blive hørt og hvor jeg så ellers kunne håbe på at sætte et læserbrev i en avis…, efter en eller anden redaktør muligvis har skåret kraftigt i det.
For statsmonopoler og den dermed forbundne tankegang om topstyring, en meget ubehagelig tilstand med dét dér internet.
Nu har DR så, selvforskyldt raget nogle økonomiske problemer til sig…, og ikke et ord om indeklimaet….
I sin desperation introducerede DR så medielicensen.
Nu er det så pludseligt blevet alle computerbrugere og mobiltelefonbrugere også, som skal bløde til DR.
Fordi man med disse apparater har mulighed for internetadgang.
Fordi det så er muligt at vælge DR.
Det er så også muligt IKKE at vælge DR, men det ser de helt bort fra.
For netop disse internet brugere udgør DR ikke en vital del af medieforbruget og det er desuden DR selv, som selvvalgt udsender tjenester, udover publicservice forpligtelsen, via disse kanaler.

Et eksempel:
Hvis den lokale købmand hver dag kommer og stiller fire liter letmælk på mit dørtrin, uden at spørge om jeg overhovedet vil ha’ dem, eller blot ha’ dem fra en anden end ham…, eller om jeg hellere vil ha’ sødmælk…, og han så tvinger mig til at betale for de fire liter letmælk, så har vi hvad DR foretager sig !!!
Og købmanden har endda den lokale mafia til at sørge for at jeg hoster op med pengene.
Den ene liter mælk er en public service forpligtelse, så ingen mangler mælk, men de tre liter ekstra…, ja dét er altså DR’s eget valg at jeg skal påtvinges dem og tilmed betale for dem.

Noget andet og fremadrettet er:
Hvis DR vil frem i skoene, så går de efter at nedlægge det gamle æterbårne system og overgå til internet forbindelser udelukkende.
Der oprettes to paralle on-line services. Én som er fri og gratis for alle, nemlig den del som indeholder Public Service forpligtelsen og intet andet. Og så én som er udvidet med alle de medietilbud DR måtte ønske at tilbyde deres kunder, men som kræver brugerbetaling.
Sidste del kunne måske endda deles op i sølv-, guld- eller platin-medlemmer?
Dette vil selvfølgelig kræve en del politiske tiltag med sikring af den enkelte borgers internetadgang, nårsomhelst og hvorsomhelst.
Dette kan politikerne allerede begynde at tage med i deres overvejelser, så de er klar når nu TDC bliver solgt ud i småbidder og resten bliver nedlagt/overført til anden operatør.
Men det er en anden snak, som retteligt bør føres i sit eget indlæg.

Hvad jeg godt vil betale for:
At DR er oplysningsformidler i kriseperioder, regionalt som nationalt.
At DR er formidler for snævre interessegrupper inden for f.eks sport, videnskab, politik, musik, teater, film, medie…, m.m. (sæt fantasien i sving…)
Et produkt der kan benyttes gnidningsfrit, uanset platform.

Hvad jeg ikke vil betale for:
En brugergrænseflade, som først efter årelange brugerpres og til sidst efter politisk diktat er blevet delvist brugbar for Linux.
Widgets, som kun kan benyttes til Windows og Mac.
En debatside, hvor det fremover kun bliver DR selv, som bestemmer hvad jeg må debattere og kan kommentere.
DR Update, som reelt er en tynd “sådan en ting må vi også ha'” kopi af TV2 News (uanset hvad der påstås fra DR’s side…).
Netradio, hvor lederne ønskede at nedlægge Soft-kanalen og hvor der ikke engang er særlige børnekanaler med f.eks en “Åh Abe”-lignende musik, eller en med højtlæsning af historier… (sæt fantasien i sving…)
De dele af DR, som blot leverer den mainstreamvare, jeg kan få alle andre steder fra.
Byggeprojekter, som er affødt af et overoppustet selvbillede og inkompetent ledelse.

En analogi:
DR er som MSN, fyldt med overflødig farvelade og poppet plidder pladder, som støjer i forhold til produktets bagvedliggende hovedfunktionalitet.
Lad DR blive Google-strømlinet i stedet for !

0 comments

  1. Efter min mening bør DR enten nedlægges helt eller fuldt ud privatiseres. De public services som DR er forpligtet til at udføre, såsom informationer ved katastrofer eller lignende kan private medier sagtens udføre uden at det skal koste skattekroner. Virkeligheden er at Danmarks Radio ikke producerer noget som ikke med en lige så høj standard kunne foretages af private virksomheder. Nyheder og oplysninger til borgerne i landet kan hentes frit og gratis på internettet så der er ingen grund til at DR producerer nyheder og på samme måde kan underholdning og sport ses på betalingskanaler.
    Danmarks Radio er et autoritært tyrannisk fortidslevn ala nazisme og kommunisme og hører til på historiens kirkegård sammen med diverse forkastede enevældige og autoritære ideologier.
    Jeg opfordrer alle til at afmelde sig den af Danmarks Radios indførte kommunikationsskat og ikke at betale den tyranniske medielicens som er indført af politikere som tydeligvis kun har foragt overfor den danske befolkning med hensyn til medie og kommunikationsområdet. Komunikationsskat/Medielicens = statskontrolleret kommunikation og er en hindring for den enkeltes borgers frihed til at kommunikere frit gennem brug af elektronisk kommunikation og dermed en hindring for vores alles ytringsfrihed.

    Jeg håber at medarbejderne på DR skammer sig over at arbejde på en undertrykkende virksomhed som med magtfuldkommen arrogance misforvalter og ødsler med de midler som gennem tvang er indrevet til denne skamplet af en statslig arbejdsplads – Må Danmarks Radio lukkes og dets ansatte lide torten at bruge AF til deres fremtidige jobsøginger…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.