Erfaringer fra motorvejen

Advarsel!
Det skrevne herunder er stærkt subjektivt og ikke særligt videnskabeligt, men skal da nok få nogle hylehoveder til, at jamre sig.

Jeg har besluttet, at sammenfatte 3 års kørselserfaringer fra Helsingørmotorvej, med 3 års kørselserfaringer fra Hillerødmotorvejen (Begge motorveje stopper adskillige kilometer fra den by de er opkaldt efter, hvilket er falsk markedsføring!).
Den afprøvede strækning er hhv. fra Helsingør til Amager og fra Hillerød til Amager. Samt retur…

Lad mig starte med resultatet: Bilisterne på Helsingørmotorvejen er langt bedre bilister, end de på Hillerødmotorvejen!

Viljen til, at ville være behjælpelige i indfletninger, viljen til, at trække ind til højre for bagfrakommende trafik, viljen til, at betragte medtrafikanterne som ligeværdige, uanset deres eventuelle kiksede eller uheldige valg af transportmiddel, viljen til, at udvise rettidig tålmodighed, trives alt sammen markant bedre på Helsingør motorvejen, end på Hillerød motrorvejen.

Selvfølgelig vokser roserne ikke ind i himlen, for det er en fast tradition i Danmark, at gøre sammenfletninger besværlige med “Ingen skal foran MIG”-holdningen.
Når en fleresporet vej skal flettes sammen til én vejbane, betragte de som rent faktisk udnytter de til tilstedeværende vejbanerne, fremfor i én enkelt bane, at blokkere samtlige til- og frakørsler og standse al trafik 5-10 kilometer bagud…, som “Sataner Der Prøver at Springe Forrest i Kø’en”.
Og så er der de evindelige vognbaneskiftere, som rystende af utålmodighed, kaster deres køretøj til højre og venstre i jagten på 5-6 vognlængder. Enkelte af disse udviser også den totalt uacceptable adfærd, at lægge sig heeelt op i bagsmækken på den forankørende og svinge fra side til side, eller praktisere, at trække ind i den anden vejbane, kun millimeter fra det bagvedliggende køretøj.

Ligger der en demografisk forklaring til grund for den divergerende motorvejs/trafikkultur?
Er trafikanterne fra Hillerød/Birkerød området simpelthen mere primitive/større egoister, end trafikanterne fra Det Nordsjællandske?

Jeg lader spørgsmålet stå åbent!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.