Hvor er de moderate ?

Primært stiller jeg spørgsmålet til de moderate muslimer, som bør være lige så forfærdet over den ekstremt voldspsykopatiske fremfærd fra formørkede fundamentalistiske muslimer, som alle andre normale mennesker ?

 

Sekundært stiller jeg spørgsmålet til de kristne, hvor det er tydeligt at nogle gerne skærer alle muslimer over samme kam, at hvis én muslim er et ringe menneske, er alle muslimer det.

Hvilket selvfølgelig er tåbeligt og forkert, men jo nok en stor del af den forbandelse religioner har indbygget i deres grundvold og den menneskelige forkærlighed for, at se ting i sort/hvid.

Oven i det hele, griber tilhængere af “Stærk Centraliseret Statsmagt” situationen med kyshånd og skriger på massiv overvågning/mistænkeliggørelse på mikroniveau, af samtlige borgere og skaber et samfund, hvor demokratiet og den personlige frihed stilles skakmat i et samfund, som ender med et Orwellsk mareridt.

Her sidder vi så, i klemme mellem et USA, der minder mere og mere om en voldelig kristenfundamentalistisk supermagt og stater som Saudi Arabien, Yemen, Qatar, Indonesien, m.m., som er så mentalt, religiøst, humanistisk og politisk tilbagestående, at vi andre kun kan komme galt afsted og i klemme…

Tænk et samfund, hvor den enkelte borgers ret til selvstændig tænkning og meningsdannelse og mulighed for at udtrykke og begrunde personlige holdninger og meninger, og et samfund hvor det er en selvfølge, at man kan være religionsfri, er statens førsteprioritet ?

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.