Der hvor det har størst betydning er med hensyn til PDA.
Det er mig en kilde til evig undren, at folk ikke benytter PDA’r mere end de gør, hvilket ikke er ret meget…
Den eneste forklaring må være, at folk i virkeligheden ikke integrerer IT særlig meget, og ikke særlig praktisk i deres dagligdag.
Det påstås ofte, at mobiltelefonerne erstatter PDA’erne, men det svarer til at erstatte sin Skoda Octavia med en forstads 45-knallert.
Begge er transportmidler og kan bringe mig fra A til B, men måden og mulighederne er vidt forskellige.
45-knallerten fås da ganske vist i diverse Pang-Bling farver og med integreret blå doide porneobelysning og et eller andet megawatt stereoanlæg, hvor Skodaen blot har almindelig blank lak og integreret lydanlæg…
Jeg benytter det at kunne have mine dokumenter (incl. pdf-filer), kalenderdata, kontaktpersoner, billeder og video på PDA’en, rigtig meget.
I særdeleshed er dokument og kalender og kontaktpersoner fuldstændigt uundværligt.
Jo, jo der laves stadig PDA’r.
Især HP’s iPAQ 214 er savleværdigt lækker.
Men så opstår problemet, for det er nærmest uuumuuuligt at finde en PDA eller Smartphone uden Windows Mobile !
Og Windows Mobile har fanden skabt, når det skal være muligt at synkronisere sine data i et blandet styresystem-miljø.
Microsoft er selvfølgelig (bevidst) fuldstændigt kolde overfor, om jeg kan synkronisere problemfrit i et Linux-miljø, men det er tankevækkende dumt, at producenterne ikke selv er interesserede i at tilse, at deres kunder kan benytte det dyrt indkøbte PDA produkt problemfrit, uanset hvilket styresystem brugeren måtte være i besidelse af.
Nu er det ikke sådan, at det er fuldstændigt umuligt at lave synkronisering mellem Windows Mobile og Linux, men det er bøvlet og ikke en farbar løsning for standard IT-brugeren i denne verden, som det kan ses hos SyncCE.
Og det kan alligevel gå op i hat og briller…
Og løsninger, som ikke er pærelette for en standard IT-bruger at benytte er ikke løsninger !!!
Jeg ved godt, at Old School Linux boy’s ikke betragter Terminalen som noget problem, men de tilhører så også samme kategori, som ikke forstår hvorfor Microsoft og Windows står øverst på skamlen. Den dag de betragter indtastninger i Terminalen med samme blik, som hvis jeg bad dem lovprise alle fortræffelighederne i DOS…, vil Linux tage et gigantskridt fremad i anvendelighed for den almindelige IT.bruger.
De forstår det jo nok en dag…, forhåbentlig…!
Så hvad skal jeg med håndholdte enheder, som nok tilbyder en masse funktionalitet, men ingen brugbarhed?
Smartphones?
En PDA med telefon…
Umiddelbart har jeg også selv været fanget af det geniale i konceptet, men det har et par enkelte svagheder. Nemlig når du skal bladre rundt i filerne på PDA’en efter et eller andet, samtidig med (på grund af) du snakker telefon.
Et headset kan selvfølgelig afhjælpe problemet, men nok så vigtigt er, at det sluger batteri som Homer drikker øl, at ha’ PDA og telefon kombineret.
Og så er en PDA jo altså fuldstændigt til grin i forbindelse med SMS !
Og med en dedikeret PDA kan jeg nøjes med en simplere og billigere telefon !
Men den største fare er, at PDA’en forsvinder fuldstændigt fra markedet.
Og det sker så samtidigt med, at eeePC’en begynder sin sejrsgang som bittelille computer…
Fremtiden?
Fremtiden ligger forhåbentlig i, at producenterne indser at PDA’en er for godt et koncept til at dødsdømme, og i at forbrugerne begynder at stille lidt større anvendelighedskrav til deres “på farten IT”, end at det skal kunne afspille overkomprimeret MP3-filer, tage billeder uden dybeskarphed og udføre primitiv Outlook synkronisering.
Reelt kan jeg kun se ét lys i mørket, nemlig Googles Android.
Men problematikken med Windows Mobile er ikke det eneste sted, hvor en fattesvag producent (og i dette tilfælde via en medievirksomhed/redaktion) benytter Microsoft til at ødelægge hvad der kunne ha’ været et godt initiativ.
Bladet Aktiv Træning, en androgyn mandligficeret udgave af (kvinder)iForm, har kørt et introtilbud for abonnenter, hvor man (jeg) i tilgift kunne få et pulsur, der kan overføre træningsdata til min PC, via et USB-kabel.
Fint nok !
Nu har jeg så brugt penge på et blad, som er lige lidt for overfladisk og kulørt (Jeg savner Magasinet Løb, som muligvis starter til marts igen 🙂 ) og egentlig kun interessant for de mennesker som intet ved om anatomi, fysiologi og træning i forvejen.
Ikke skyggen af dybtgående, analyserende og måske ligefremt kontroversielle artikler i dét blad !
Og så har jeg fået et pulsur hvor den mekaniske kvalitet i hverttilfælde ikke er synderligt ringere end mit Polar 200 !
Men den smarte dataoverførsel til PC’en kræver et særligt overførselsprogram…, som kun lader sig afvikle på en Windows platform.
Og dét synes jeg ikke lige er blevet nævnt nogen steder (Jo det er faktisk nævnt: Win2000, XP og Vista – SUK!!!).
OK de er ikke IT/elektronik eksperter og uret er hamrende billigt, så jeg tilgiver dem det, men irriterende dét er det.
Til trods for at pulsuret er lidt primitivt, så virker det såmænd ganske glimrende. Det indeholder muligheden for tre pulszoner, hvilket i mine øjne er i underkanten. Fem pulszoner anser jeg for et minimum…
Jeg vil i den næste tid benytte/teste dét og få et billede af dets anvendelighed.
Én ting er jo at vise pulsen og evt. ha’ alarmer for en øvre/nedre pulsgrænse på et standard 5 kilometers træningløb.
Noget andet er at være anvendelig i intervaltræning, hvor man skal være i forskellige tidsperioder med forskellige pulszoner. F.eks. 4 minutter i zonen 85% – 90% og 2 minutter i zonen 65% – 70%, og så samtidig gerne vil ha’ vist hvor mange gange man har udført intervallet…
Det ved jeg allerede at uret ikke kan, men på den anden side, så er det måske også at kræve for meget til prisen.
Som basis pulsur for den helt almindelige kondiløber, og dem er der trods alt flest af, er det til gengæld sikkert helt fint !
Men bladet Aktiv Trænig bliver afmeldt og så vil jeg afvente at Magasinet Løb kommer tilbage.