Pudsigt forsikringsefterspil med Alka om Honda Preluden

Dét havde jeg ikke lige set komme…
Jeg burde nok ha’ forudset, at der kunne blive noget, og måske havde jeg en latent fornemmelse af, at der kunne blive noget.

Forsikringsselskaberne kan ikke påstå, at jeg på nogen måde er til fare for deres indtjening eller overskud.
Jeg kører ikke ind i andre biler. Basta !

Da jeg ringede til Alka og ville kontrollere, at der var styr på det forsikringsmæssige, blev jeg præsenteret for en horribel forsikringspris, lovpligtig kasko, på over 9000,- kr. GISP !

Da min primære begrundelse for, at skifte Xantia’en ud med en lille Prelude er, at det skal blive billigere at køre, så faldt det ikke i god jord hos mig 🙁

Jeg fik snakket med den flinke mand hos Alka og forklaret ham min historik hos Alka, som han så kunne verificere på sin skærm.
Der var dog et par faktorer, som kunne være medvirkende til den høje pris.
1: Jeg skifter jo bil relativt ofte og har inden for de sidste 4 år, haft ret mange biler ind og ud.
2: Ved købet af Preluden, måtte vi jo lave den finte, at min søn ordnede ejerskiftet, da mit Nem-ID papskilt lå i Birkerød, og vi jo altså befandt os helt ude på den sydvestlige kant af Lolland.
Derfra kører man ikke bare lige hjem og henter en eller anden glemt stump, som jeg ikke overhovedet havde regnet med, at skulle bruge…
Det, at bilen i nogle dage havde stået i hans navn og derefter pludseligt stod i mit, tændte nogle advarsleslamper hos Alka, og de regnede tilsyneladende med, at Preluden i virkeligheden skulle være til min “vilde og uregerlige” 26 årige søn.
Han kører i sin egen Skoda Fabia stationcar og ville aldrig drømme om, at ville køre rundt i Preluden. Han gider slet ikke gamle biler fra 1986 🙂

Jeg kan sagtens forstå deres ræsonnement, men jeg lagde alle forklaringer og data åbent frem for dem.
Jeg blev så henvist til, at tage direkte kontakt til en meget flink Charlotte hos Alka.

Hende snakkede jeg så med i dag.
Hun blev lidt overrasket over min direkte opringning og frygtede vist, at jeg var et brokkehoved 🙂
Det er jeg absolut ikke, men jeg vil betale det rigtige beløb i forsikring. Det rigtige !

Jeg forelagde sagen for hende og da hun havde tygget lidt frem og tilbage på argumenter og tal, kunne jeg få prisen ned til 7236,- kr årligt.
Faneme en hamber pris, når det holdes op mod den 2000,- kr. billigere Xantia.
Deres bagvedliggende begrundelse er, at den er en sportscoupe og at folk (mig!) kører vildere i den, end i andre biler.
Lad os se på de rå data.
Xantia: 2.0i, 123hk, 1436kg, 11,67kg/hk
Prelude 2.0i, 137hk, 1046kg, 7,64kg/hk

Honda’en har altså en del mindre at slæbe på, for hver hestekraft så ja, den kan køres vildere og vil derved kræve mere af sin fører og være en potentielt større risiko i trafikken.
Uagtet, at Xantia’en er i besiddelse af sin geniale hydropneumatiske undervogn, så er Honda’en altså mere adræt og har sikrere køreegenskaber i denne sammenligning og væsentligt bedre bremser.

Køres bilen, som jeg har bevist jeg gør med mine biler, og lægger man dertil, at Preluden er en bil jeg ønsker bevaret i lang tid, fordi den fortjener en chanse som ny-klassiker/klassiker, og at den, lige så lidt som mine Alfa Romeo’er, skal bruges til Trackday eller lignende, så har jeg svært ved at godtage en højere forsikringspræmie for Preluden, end for Xantia’en.

Jeg er ked af, at jeg ikke fik givet Charlotte hos Alka webadressen på min blog hér, så hun kunne ha’ gjort sig bekendt med historik og situation omkring min Honda Prelude 🙁

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.