Tillykke Tønder, med Open Office

Det er sjældent jeg gider kommentere på hvad der sådan lige plopper op af IT-nyheder, når det drejer sig om det Danske marked og i særdelseshed, når det drejer sig omkring IT i det offentlige i Danmark.
Gæt selv min holdning !

Men Tønder har valgt at implementere Open Office til 1500 PC’r i deres skoleforvaltning.
Ros til dem for dét, og tæsk til de andre stivnede IT-ukyndige og økonomisk arogante forvaltninger.

Mén grunden til dette lille indlæg skyldes en tillægskommentar fra en “nørd”, som jamrer sig over besværet med Open Office, da folk jo stadig benytter den Office – her Micrsoft Office 2007 -, som kommer med deres PC.
Fordi han ikke kan få OpenOffice til at virke med Microsoft office’s nye .docx – format.

Og hér står jeg så lidt af, for min OpenOffice ver. 2.3 kan sagtens håndtere (LÆSE & SKRIVE) .docx formatet fra Office 2007.

Faktisk læser og skriver Open Office langt, langt flere forskellige filformater end Microsoft Office.

Så bortset fra at brugerne skal lære layoutet i Open Office at kende (en problematik som alligevel indtræder hver gang Microsoft Office fornyes…), så er der absolut INGEN grund til at holde fast i Microsoft Office, fremfor Open Office.
Har man så alligevel grunde, så er det udelukkende fordi man har “malet sig ind i et hjørne” og har fået gjort sig leverandør afhængig.
Og så er der da netop en ekstra god grund til at få kigget sine systemer igennem og få ryddet ud.
Og kan en leverandør ikke levere platformuafhængigt, så smid dem ud i den kolde sne, så de ikke misbruger skatteborgernes penge.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.