Asus e-reader (eee-Reader): Det bedste i mange år

Asus er ved, at gøre det igen !
Skaffe os et produkt, som reelt har været savnet længe, men som der ikke har været vilje/forståelse for at skubbe frem.
Asus er på vej med en eBook Reader. En eeeReader…
Som bliver mere anvendlig end de eksisterende og til langt billigere penge !
Det fordyrende i konstruktionen af en eReader er faktisk udelukkende, at der bør stilles krav om en vis mekanisk robusthed.

Asus har formentlig to, eller tre modeller oppe i ærmet (På længere sigt reelt langt flere…).
Om designet er fælles for modellerne ved jeg ikke, men jeg håber det.
Den model jeg har set er den dyreste, som har et unikt design, for eReaders.
Den minder mest om, at du vender din Netbook på højkant, så du åbner den som en almindelig gammeldags papirbog (Analog Fladskærm).
Der er så ikke noget tastatur, men i stedet en skærm i begge sider. En berøringsfølsom skærm !
Dét er en smart og genial idé. Så jeg for eksempel kan læse min tekst på den venstre skærm og skrive notater på et lille skærmtastatur på den højre skærm. Dét er sgu’ en funktionalitet der vil kunne bruges af mange !
Hvor tit læser du ikke ét eller andet og vil så egentlig gerne liiige lave en notits omkring det ?
Det har dog været svært at vride de eksakte data for Asus’s eeeReader ud fra Internettets kroge.
Ved at samle lidt op, hist og pist, bl.a. The Sunday Times of London, hvor en Asus medarbejder fortæller om dual-screen, så apparatet bliver mere som at læse i en almindelig bog og giver muligheden for skærmtastatur i den ene side, indbygget webcam (kan jeg nu godt personligt undvære…) og mikrofon til IP-telefoni, farveskærm (hvad ellers??? Bøger består af meget andet end bogstaver !), og en pris i området US$165 (DKR: 833,25).
Da der desværre er den der grådighedstendens, når tingene skal på det Danske marked, så bliver den nok desværre meget, meget dyrere herhjemme.

Fint nok, den en skrabet Netbook. Bortset fra det faktum, at den har en trykfølsom skærm, hvor der ellers var et tastatur. Muligvis er begge skærme trykfølsomme ?

Det, at den reelt er mere en tilpasset Netbook har fået visse stivstikkere (eReader-fanboy’s) til at vræle op om, at “Den er ikke en rigtig eReader” !
De samme idioter mener også, at en rigtig ereader skal ha’ e-ink skærm !
Muligt, at det er mere læsevenligt, men det er ikke nær så alsidigt som en standard Notebook farveskærm.
Indmaden kan være den samme, som i Asus’s billigste netbook, der behøver ikke være stik til ekstern skærm, der behøves kun et enkelt USB-stik og en SD kortlæser og der behøves ikke nogen kæmpestørrelse harddisk.
Dertil bør der være hovedtelefonudtag, så det er muligt, at benytte lydbøger.
Netværksmæssigt vil det være godt med samme muligheder som i Netbooks. Kablet, trådløs og 3G !
Softwaremæssigt klarer den sig fint med en skrabet Linux, med diverse reader-software, en skrabet browser og noget IP-telefoni/messenger-software, og så en eller anden skrabet notes-funktionalitet.
I en skrabet udgave er der ikke nødvendighed for understøttesle af andet end PDF, EPUB og ren text.
At det kan være særdeles smart med understøttelse af ODF, OOXML og lignende er en anden sag. Blot det ikke virker fordyrende via latterlige licensregler, så er det fint med mig.
I Danmark bør internetforbindelsen i apparatet selvfølgelig begrænses til mindre end 256 Kbit/s for at undgå den der idiotiske medielicens. Men så falder den vel blot ind under PDA feltet og så skal der betales medielicens anyhow !
Og desværre er vores politikere åbenbart ikke i besiddelse af intelligens nok til at forstå, hvor samfundsskadeligt dét er… ?
Og hvor gavnligt det vil være med billige, mulitiplatformsanvendelige eReaders.
Men da de, vores folkevalgte politikere, aldrig har været i stand til at skue fremad og se teknologiske muligheder og være progressivt nytænkende i anvendelsen af teknologi ved f.eks. undervisningsinstitutioner (hvor dette apparat kan være revolutionerende), så holder de jo nok desværre fast i den forkrøblende medieafgift, da de tror at DR er fremtiden !
I starten vil de formater Asus vælger understøttelse til, være den næstvigtigste parameter for succes. Vigtigste er prisen !
Derefter vil de to faktorer bytte orden, omend de er tæt forbundne.
Havde prisen ikke været en væsentlig parameter, så havde de eksisterende eReaders allerede haft en bragende succes.
Til dato vil jeg holde på, at de da ikke har været en total fiasko, men da markedet for eReaders i virkeligheden er større end for Netbooks, så er der gigantiske fremtidsmuligheder.
Men altså, mængden af tilgængeligt læsestof og tilgængeligheden til læsestoffet, på tværs af platforme og operativsystemer,det er absolut altafgørende (Og d.et er hér, kære politikere…,I skal være jeres opgave voksen og være fremsynede på vegne af borgerne !!!)
Jeg kan anbefale følgende link : http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_e-book_formats#IDPF.2FEPUB

Desuden: Et rigtigt godt tiltag for Danmark vil være, at fjerne Medielicensen, som blot er en fordyrende Internetafgift

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.