Danmark er blevet et IT- U/Lorteland

Som jeg har påpeget tidligere, var det noget morsommere, at være forrest i it-linjen i starten af firserne og 10 – 15 år frem.
Dengang var Danmark blandt de første til at få alt det nyeste og tilmed til overkommelige priser, sammenlignet med udlandet.
Særligt de sidste 10 år er det gået hen og er blevet meget anderledes. De sidste tre – fire år er det blevet direkte grotesk !
Vi er endt med en situation, hvor kun de masseproducerende mærkevarekæmper er repræsenteret. HP, Dell, osv.
Samtidig ligger Microsoft, med politikerstøtte, tungt ud over det offentlige og private.
Og intet af det er nyskabende !
Den sidste tids største nyskabelse, genskabelse reelt…, såvidt jeg husker en HP maskine fra for +- 10 – 15 år siden…, nemlig de små Netbooks, som jeg har sukket efter siden Palm blev til lort, kom først til Danmark over et år efter introduktionen.
Tilmed kun vanskeligt tilgængelige med andet end det dér Microsoft Windows forstyrings/fordyrings-system.
Danmark er blevet et IT-stivnet samfund, der blot lader sig nøjes med standard hyldevaren fra Elgiganten og Fona og kun kan tænke i Microsoft software.
Sgu’ skammeligt !

Vores politikere skråler op om hvor inovative vi er/skal være, men de glimrer selv ved, at gå bagerst i de IT-innovative rækker.
Der gøres intet for, at sikre at Danmark er et godt “Her skal vi introducere og teste vores nyeste gadgets”-marked for verdens firmaer.
Der gøres intet aktivt for, at stimulere et softwaremarked, som ikke ligger i lommen på Microsoft.

Hvorfor jeg nu atter farer i blækhuset med min harme ?
Fordi det er kommet frem, at Danmark nu ikke længere vil modtage forsyninger af netbook’en Asus 901 !
Danmark er et ligegyldigt marked.
Med tanke på, at Asus 901 sansynligvis er den mest optimale rejse netbook, er det synd og skam.
For de, som blot skal sidde på en café, eller lave mange skolenotater er den muligvis i underkanten, men som en Palm afløser, nu da andet brugbart ikke eksisterer, er den det mest perfekte.
Traskende gennem de Nordsvenske skove, hen over den Spanske Meseta, gennem Pyrenæerne, op af Kilimanjaro…, er Asus 901 det mest optimale.
Men ikke i Danske butikker !

Alt tyder på, at jeg nu endegyldigt er bundet op på Samsung NC10.
Havde jeg så bare kunnet få den uden Micro$oft Windows, så havde jeg allerede købt den her til aften.
Nu venter jeg på om Dell lever op til mine forhåbninger og leverer en Linuxudgave også i Danmark. For så køber jeg dén og håber at hardwaren for én gangs skyld er holdbar og fejlfri.
Men jeg frygter sgu’ det værste !
Vil være surt, at skulle forære Micro$oft penge for et lortestyresystem, som ikke modsvarer mine behov og koster penge oveni.
Det svarer til , at hver gang du købte en VW, en Toyota eller en Peugeot, sendte du penge direkte over i lommen på Ford.
Absurd !!!
Men du kan jo så vælge, at nøjes med en Ford…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.