Når politikere, konsulenter og ignoranter ikke kan deres Linux!

Men det forhindrer dem desværre ikke i at udbrede sig, som påståede eksperter !

Eks.:

Peter Suhr, Director i Gartner Danmark, er ikke overrasket over, at Linux-distributionerne kun findes i ganske få danske hjem. Han forklarer situationen med, at langt størstedelen af de solgte computere bliver født med Microsofts styresystemer, og at Linux-brugervenligheden stadig halter.

”Det, der skal til, er, at det skal være ekstremt let at anvende Linux-pakkerne. I dag er Linux stadig sådan lidt en wizard-ting, og derfor overrasker det mig ikke, at tallet er på det niveau,” siger Peter Suhr.

Ovenstående er sakset fra dagen udgave af Computerworld.dk (Linux er en by i Rusland for danskerne).

Brugervenlighed ?
Manglen på brugervenlighed hos Windows holder mig da livligt beskæftiget, når brugerne lystigt har klikket sig igennem den virkningsløse, men irriterende UAC og installeret ét eller andet…
De mere kvikke prøver så også at afinstallere og får rodet sig ud i regisreringsdatabasen og roder rundt…
“Og det bliver så en gen-installering…” 🙂

Ok, jeg siger det igen, og læs gerne forrige indlæg, Ubuntu Linux’en, som afløste min SuSE, som erstattede XP Pro SP2, er det mindst komplicerede og hurtigst installerede operativsystem jeg nogensinde har arbejdet med.
Dertil kommer, at det er nøjagtigt så betjeningslet, som Windows, måske endda lettere !
Alene den måde programmer og funktioner organiseres i menuerne er fremmende for logisk intuitiv betjening.
Her kan ingen versioner af Windows overhovedet være med.
Windows er ufattelig tung og langsom at installere, er dybt leverandør-inficeret og ulogisk i sin menuopbygning (Siden hvornår er leverandøren blevet vigtigere for DIG, end hvad du rent faktisk har købt programmet til at udføre ???).
Fra tom PC og én Ubuntu installations CD, til færdig installation = 35 minutter !
Og det er vel at mærke med samtlige drivere, så trådløs, lydkort, skærm m.m. er fuldt fungerende.
Ikke noget med at sidde og fedte med 6-7 forskellige (ofte forældede) driver CD’er til printere, antivirussen, lydkortet o.s.v.
Og så er der søreme også installeret en fuld Open Office i samme hug !
Dét er sgu’ da fedt !
Og Windows er slået med adskillige Lææængder i den disciplin !

Et sted i artiklen citeres Microsoft for at ha’ sagt: “Fem minutter og du er i gang”.
Er vi idioter, eller hvad ???
Allerede fra min første DOS v. 1.etellerandet (Blev erstattet af en Eagle DOS !) var tidsforbruget større end fem minutter.
Meningen af Microsoft motto’et er vist i virkeligheden : “Fem minutter og du er STADIG i gang”.
Peter Suhr fra Gartner brillerer i ikke at ane hvad han snakker om, tilsyneladende.
Men det er jo altså heller ikke hans arbejde.
Han arbejder for Gartner og det gør han sikkert ganske udemærket, men hvorfor han så ikke nøjes med objektivt at referere Gartner undersøgelsen og redegøre for validiteten af det statistiske materiale, men pludseligt udtaler sig som IT-ekspert, ved jeg ikke.
Måske fejlciteres han…

Senere i artiklen står der:

Peter Suhr fra Gartner … peger på, at Linux-produkterne står stærkt på andre områder end inden for styresystemer til private.

”De traditionelle leverandører står enormt stærkt inden for desktops til private, men længere nede i fødekæden blandt de professionelle kommer Linux ind i billedet,” siger Peter Suhr.

Kære hr. Suhr, har du prøvet på at kigge på Microsofts dominans, som resultat af det medleverede OEM Windows, når folk køber en PC ?
For den almindelige forbruger er det nærmest kriminelt vanskeligt, muligvis endda forbundet med udgifter, at slippe for at få Windows kylet i nakken, sammen med PC’en.
Og når nu der så er installeret et styresystem på, så kan jeg da godt forstå, at folk ikke kaster sig ud i at anskaffe et andet operativsystem, eller opgradere deres OEM Windows til en Retail-version (for at undgå at blive alt for kriminaliseret og begrænset af Microsoft).
Så er det først når vi Nørder befrier brugerne fra deres bøvlede og fordyrende Windows-platform, at de oplever hvilken lettelse det er.

Senere i artiklen ses følgende:

Hos Open Source Leverandørerne ærgrer Morten Kjærsgaard sig over, at open source-styresystemerne ikke er mere udbredt blandt private. Men tallet undrer ham ikke.

”Problemet opstår jo ved, at vores børn ikke kan spille Sims på andet end en Microsoft-platform. Eller at kommunens digitale borgerservice kun kan køre i Internet Explorer,” forklarer Morten Kjærsgaard.

Han håber, at indførslen af åbne standarder i det offentlige vil kunne åbne nye døre for Linux-distributionerne på privatrmarkedet. Blandt kalder han det noget sjusk, at folkeskolernes afgangsprøver i dag skal afleveres i Microsoft-format.

”Det sjusk skal vi have ryddet ud i, og det er min forhåbning, at vi har luget ud i den slags problemer allerede den 1/1 2009.”

Morten Kjærsgaard erkender dog, at en del af problemet også skyldes, at det for helt almindelige danskere stadig er uoverskueligt kaste sig over et Linux-styresystem.

Lad mig starte med de to sidste linjer…
Fejlen ligger i den konkurrenceforvridende OEM Windows, som producenterne af én eller anden grund påtvinger deres betalende kunder.
Og så ligger den i folks hoveder, deres psyke !
Frygten for noget de tror er ukendt og svært og “farligt”.
Jeg ærgrer mig over, at Morten udtaler sig således, men håber hans udtalelse blot er sat i forkert kontekst.

Derimod alt det andet han udtaler (spillene undtaget), det burde ende på et ministerbord til øjeblikkelig rettelse !
Hva’ fanden er det for noget ?
Hvad er grunden til det offentliges forbryderiske binding til Microsoft?
Der er godt nok langt imellem politikernes udtalelser om Danmark som førende IT-nation og så det offentliges reelle IT-evner.
Skam få det offentlige !
Og lad os ikke håbe, at det en dag kommer frem at der er lidt for kammeratlige forbindelser mellem politikere, embedsmænd og/eller andre offentlige myndighedspersoner og Microsoft, for så er vi blot reduceret til IT-mæssig banan-republik (Til de nysgerrige, så prøv at undersøge, hvor netop begrebet banan-republik kommer fra).

Et godt skridt på vejen til at tilbyde forbrugerne den befrielse det er med Linux fremfor Windows er, at forbyde det skrigende konkurrenceforvridende OEM Windows medleveringssystem.
Hvis forbrugerne så oven i, simpelthen nægtede at købe PC’r, hvor der er præinstalleret noget som helst, så ville det hjælpe.
Hvis mærkevare PC’erne pludseligt mister deres salg af præinstallerede maskiner, så kan det godt være at de ender med at ønske, at opsige deres aftale med M$.
Ikke at jeg tror på at det sker, for dertil sælger Merlin og alle de andre kulørte butikker alt for mange PC’er over disken som om det var simple DVD afspillere eller køle/fryseskabe o.l.

SUK !

Men hvor ville det dog hjælpe hvis vi i Danmark fik vækket politikerne af deres IT uvidenhed og konservative holdning, så de kunne begynde at få nogle virkelige visioner og et ønske om, at dette land kunne blive et foregangsland og ikke blot en efterløbende Microsoft Vasal-stat (Politikere er jo trods alt politikere og politikere skal ha’ visioner. Politikere er ikke bogholdere, selvom deres manglende drive og visionsløshed tyder på det. Dét skal politikerne lade embedsmændene om og så ellers holde embedsmændene i ørerne og til ilden og under kontrol !)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.